【實證系列4-射燈下表露無遺的毛孔】

December 4, 2017

喺一個「有圖有真相」嘅年代,Time Traveller 決定左要用實力證明一切!

第四集主角係做歐洲大牌子護膚品專櫃嘅Mabel,工作不外乎以專業的美容知識向客人介紹合適的護膚產品。喺射燈下工作,每日肌膚表露無遺呈現於每個客人面前,Mabel 話,好多時候客人都會近距離望佢塊面,令 Mabel 覺得非常尷尬,有少少壓力。

本身 Mabel 面上有面毛,而且是油性皮膚,容易積聚塵埃、細菌,洗面好難洗乾淨咁。其實以 Mabel 油性皮膚黎講,面上能保持無暗瘡已經是保養得宜,不過若要減少油脂分泌,就不是單單搽護膚品就能處理。
 

首先,我們先為 Mabel 進行面部的激光脫毛,雖然面上的毛髮幼細,但距離近其他就好明顯,一條條幼毛就好似 hightlighter 咁突出每一個毛孔洞 ; 另外,亦利用碳粉激光以抑制皮脂腺防止油脂繼續撐大毛孔,再以特定的光調參數加快角化速度,令皮膚有正常健康的更生周期 ; 最重要是用較強效的再生光段激光,令在皮膚下層的新生細胞補上,使深層皮膚的蛋白質結構重組,令已定形的一個一個小洞縮細。

六次療程後,Mabel 好開心,滿意效果之外,就係以後人地望佢塊面唔需要再覺得難為情,非常感激 Mabel 願意分享療程前後相片,但佢千叮萬囑療程前後照一定不可看到五官。

 

(* 溫馨提示:相片只供參考,因應個人之膚質、身體狀況及其他因素,療程效果因人而異。)


小結:其實原本天生油性皮膚嘅 Mabel 一向悉心保養皮膚,由於本身都算係 keep 得幾好,所以 Mabel 嘅毛孔問題都好快已經有好滿意嘅效果。

 

時間光學專家 Time Traveller

◽️Aesthetic Laser Centre 皮膚激光中心
◽️6/F Zhongda Building 38-40 Haiphong Road TST 尖沙咀海防道38-40號中達大廈6樓

☎ 立即查詢:27884998 / 68816662
🔻contact us at whatsapp 🔻

https://www.api.whatsapp.com/send?phone=85268816662

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive