【實證系列 3 -敵不過紫外線、歲月?】

November 8, 2017

喺一個「有圖有真相」嘅年代,Time Traveller 決定左要用實力證明一切!

 

第三集係一向皮膚都唔錯嘅蔡太,肌齡比實際年齡年輕,但自從蔡太老公退休之後,兩口子就開始經常行山。一向少保養嘅蔡太從來都無防曬嘅意識,日復一日,年復一年,慢慢光老化嘅痕跡就浮現在蔡太的臉上,肌膚健康急速下滑。

 

往往得天獨厚的人做比較偏向忘記了後天努力的重要性,不是嗎?有多少人就是天生麗質,但當年紀大了,新陳代謝衰退,而自己又選擇了無視護膚的重要性,最後往往敵不過歲月要在臉上留下記號的威力。

 

二零一四年

但每一刻都是新的選擇,在2014年蔡太選擇了開始接受雞尾酒光學療程,剛開始蔡太先接受比較激進的激光療程,當骨膠原重新長出而重現飽滿有神的臉蛋時,每一個月至個半月蔡太都繼續做保養,蔡太表示,2017年的今日,好多人都睇唔出佢已經六十歲。

 

二零一七年

(* 溫馨提示:相片只供參考,因應個人之膚質、身體狀況及其他因素,療程效果因人而異。)

 

當然,我地都會定時定候提醒蔡太出門前要搽防曬!

 

時間光學專家 Time Traveller

◽️Aesthetic Laser Centre 皮膚激光中心
◽️6/F Zhongda Building 38-40 Haiphong Road TST 尖沙咀海防道38-40號中達大廈6樓

☎ 立即查詢:27884998 / 68816662
🔻contact us at whatsapp 🔻

https://www.api.whatsapp.com/send?phone=85268816662

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts